Saarloos deeltjesteller

Niet vanaf 1 juli van dit jaar, maar vanaf 1 januari 2023 (zoals op 16 juni bekend is gemaakt) wordt de APK-deeltjestest voor alle personen-, bestel- en vrachtwagens met dieselmotor en gesloten roetfilter verplicht. Bij APK-I en APK-II keuringen van deze voertuigen moet vanaf deze datum een goedgekeurde deeltjesteller worden toegepast. De Saarloos DPC deeltjesteller is sinds februari 2021 goedgekeurd door het NMI, Typekeuringscertificaat: T8976

De Saarloos DPC deeltjesteller is speciaal in Nederland ontwikkeld en geproduceerd voor gebruik in automobiel- en truckwerkplaatsen en APK-keuringsstations. Deze deeltjesteller is eenvoudig in het gebruik, met de menu gestuurde software wordt de APK-meting stap voor stap uitgevoerd. De APK-meting wordt uitgevoerd bij stationair toerental, een complete meting is in circa 1 minuut voltooid. De Saarloos DPC berekent automatisch het gemiddelde van alle meetwaarden, dit wordt als resultaat weergegeven. Afhankelijk van het resultaat volgt de melding: Test geslaagd / Test niet geslaagd!   

De Saarloos DPC deeltjesteller heeft een robuust ontwerp, net als de overige emissietesters van Saarloos. Het duidelijke OLED display en de gebruiksvriendelijke functietoetsen zorgen voor een groot gebruiksgemak. De deeltjesteller wordt als standalone tester inclusief geïntegreerde printer geleverd, en is bovendien voorzien van RS232, USB en Bluetooth. Daarmee is het mogelijk in de toekomst de tester te koppelen aan een pc.

Voeding: 220 / 240 Volt, 50 Hz
Max. vermogen: < 100 W
Display: OLED
Deeltjes grootte: 80 Nm
Meetbereik: 0 – 5.000.000 #/cm3
Meetnauwkeurigheid: 25.000 #/cm3 of ± 25%
Responsie tijd: < 15 sec.
Meet frequentie: 2 Hz
Meetprogramma: standaard meting en APK meting
Inclusief:
Verwarmde opnamesonde
USB, RS232 en Bluetooth communicatie
Gestabiliseerde meetkamer temperatuur
Automatische flowregeling
Automatische filtercontrole
Automatische nulstelling met HEPA filter
Temperatuur bereik: 5 – 40 ⁰C
Gewicht: ca. 8 kg
Typekeuringscertificaat NMi: T8976

Voor meer algemene informatie m.b.t. deeltjestest, deeltjestellers en het boek “Roet in beeld”:

www.deeltjestest.nl

Uw gegevens

Heeft u vragen over onze producten? Neem dan contact met ons op.

0478 - 64 21 25